top of page
Vi skapar & visar film!

Föreningens syfte är att bedriva filmverksamhet genom att göra egna filmer och rörliga bilder, anordna filmvisningar, kurser och workshops samt filmfestivaler.

Rörlig bild

En rörlig bild består av bilder visade i snabb följd, som till skillnad från stillbildsfotografier och enskilda bilder, skapar en illusion av rörelse eller förändring. Bilden kan vara fast bestämd, eller interaktiv. Exempel på medier som bygger på rörlig bild är film, video, tv och datorspel. En rörlig bild kan vara antingen en inspelning av verkliga föremål (live action) eller konstgjord (animation). (Wikipedia)

Film

Film är en konstform som utgörs av rörlig bild, alltså flera bilder som i snabb följd skapar en illusion av rörelse. Film är ett massmedium och kombineras ofta med ljud. Filmer kan utgöras av verkliga scener fotograferade med en filmkamera; fotograferade teckningar eller miniatyrmodeller; datorgenererade bilder eller datoranimering; eller en kombination av dessa. Film som historieberättande medium är en populär underhållningskälla, och har givit upphov till en global industri. Film är även ett effektivt medium för att göra reklam, utbilda eller indoktrinera.

Ofta avses spelfilmer när man pratar om filmer. Dessa är inspelade efter ett manus, med skådespelare som framför manusets dialog och handlingar. Regissören leder filminspelningen och styr över skådespelandet, som dokumenteras med hjälp av kameror och diverse ljud- och ljusutrustning. Resultatet, i form av scener, klipps ihop till en helhet. Det finns även andra typer av filmer, såsom animerad film där de enskilda stillbilderna utgörs av teckningar eller digitala modeller, eller dokumentärfilm där avsikten är att förmedla verkligheten.

Ordet film härstammar från den fotografiska film på vilken bilderna exponeras, en teknik som numera ersatts till stor del av digital film. (Wikipedia)

Contact
Skriv en rad!

Vi finns i Tranås och har medlemmar från andra platser i Jönköpings län samt från andra länder.

Kontaktpersoner för föreningen är:

Frida Ögren i Tranås.

frida@kultivera.nu

bottom of page