top of page

Vår verksamhet

Plan för 2020

Skapa film

Vi vill skapa film med utgångspunkt från fiktion, poesi, dokumentär och instruktioner. Målet är att skapa en fiktion, tolv dokumentära och tre instruktionsfilmer.

Filmstudio

Bygga upp en filmstudio med ca 30-60 medlemmar och visa ca 20 spelfilmer under våren, sommaren och hösten 2020.

Filmresidens 2020

Tillsammans med organisation från Belgien, De Auteurs, och Kultivera i Tranås bjuda in till ett residens för internationella filmare i Tranås, sommaren 2020.

 

Filmfestival at the Fringe 2020

Fortsätta hålla filmfestival med en hyllning till Fringe-festivalens ursprung - litteratur- och poesi - och de konstformer som tangerar gränsen av discipliner, genrer och stilar. Vi har även bjudit in en australisk organisation till samarbete när det gäller Video+Poetry. De har ett färdigt koncept med video och poesi i synergi som vi ska ha som programpunkt och visa för vår publik. 

 

Workshopar & föreläsningar

Under filmfestivalen at the Fringe vill vi bjuda in till intressanta teman för workshopar och föreläsningar för att kompetensutveckla skandinaviska filmare och andra intresserade av filmskapande. Det kommer att vara på för olika kunskapsnivåer. Vi kommer bl.a. att hålla en workshop i hur att använda mobilen/smartphone att filma och redigera med.

Filmproduktion

Vi har hjälp till med produktion av ett antal fiktiva kortfilmer  samt ett 20-tal filmer av dokumentär karaktär. Tanken är att vi ska hjälpa igång filmskapar med sina filmprojekt.

 

Manusutveckling

Medlemmar i föreningen har tidigare (2017) fått stöd för manusutveckling av Region Jönköping för ovanstående filmproduktion.

 

Basutrustning

Vi håller på att bygga upp en mindre bas med utrustning som behövs vid filmskapandet. Viss kostsam utrustning kan man hyra/låna vid behov av olika företag och organisationer. Men kringutrustning som kan användas i samband med enklare filmning och fotografering kommer att finnas tillgänglig för medlemmar i SPEGEL.

 

Filmfestival at the Fringe 2018 & 2019

Vi arrangerade en internationell och oberoende kortfilmsfestival med stöd av Kultivera, Kulturens, SFV, Region Jönköping och Tranås kommun under at the Fringe-festivalen första veckan i juli 2018 & 2019. Syftet med filmfestivalen är att bygga upp (i ett långsiktigt perspektiv) ett intresse för konst, i synnerhet för film, och kultur inom det lokala och regionala samhället och att sprida ett medvetande av dess betydelse för både social och individuell positiv tillväxt. Nu planerar vi för 2020 års festival.

Filmstudio

Inom konceptet Sveriges Förenade Filmstudios, visar vi kvalitetsfilmer för våra medlemmar i vår biograf på Storgatan 17 i Tranås. Vi anordnar även filmvisning på årets kortaste dag Kortfilmsdagen.

 

Workshopar

Under filmfestivalen och andra sammanhang anordnas workshop/samtal om filmskapandet. Där ges tips och trix av etablerade filmskapar, inom både dokumentärt och spelfilm kring hur man kan arbeta med film i Sverige.

 

Medlemmar

Våra medlemmar består av människor som är intresserade av filmproduktion och filmkonsumtion i Regionen, filmnätverk samt från andra länder. Flera återkommande konstnärer/filmskapare som vistas på Kultiveras residens och deltagit i residensprogram är också medlemmar.

bottom of page